Sint-Michielsbeweging – Leo Club Schelde-Leie

Sint-Michielsbeweging – Leo Club Schelde-Leie

Ook dit jaar hebben wij, de LEO’s van Leo Club Schelde-Leie, ons ingezet voor verschillende sociale doelen. Door afgelasting van events door het coronavirus was ons enige event in 2019-2020 de Bubble Brunch in december. Dit hield ons echter niet tegen de Sint-Michielsbeweging in Gent die zich inzet voor mensen in nood verder te steunen. Jongeren kunnen er terecht voor bijvoorbeeld hulp bij het huiswerk of een persoonlijk gesprek. Daarnaast organiseert de Sint-Michielsbeweging gevarieerde activiteiten in vakanties en ondersteunen ze de hobby’s van kinderen die een duwtje in de rug nodig hebben.

Dit jaar bezorgden we hen leerboeken, rekenmachines en een nieuwe printer die ze gebruiken tijdens de vredesklassen op zaterdag. Ook hebben maar liefst 27 kinderen voor Sinterklaas een mooi cadeau en veel lekkers gekregen van onze Leo Sint en pieten. Daarnaast zorgden we voor 7 nieuwe laptops waardoor schoolwerk maken weer mogelijk werd voor de kinderen de afgelopen coronaperiode. Met de €500 die we wonnen op de nationale conventie gaat de St. Michielsbeweging rugzakken aankopen om efficiënter voedseloverschotten te kunnen rondbrengen naar gezinnen die het nodig hebben en andere sociale projecten (want ja, dat doen ze ook).

We hebben niet alleen ervaren hoe dankbaar alle kinderen steeds waren, maar ook dat hier een fantastische groep vrijwilligers achter staat die wekelijks het beste van zichzelf geven. Met veel enthousiasme steunen we hen hierin.