Tovertafel voor Rozenweelde vzw

Tovertafel voor Rozenweelde vzw

In samenwerking met Lions club Oostende, Lions club BO4 en nog enkele andere Oostendse serviceclubs hebben wij afgelopen werkjaar een groot project kunnen steunen. De aankoop van deTovertafel voor Rozenweelde VZW te Aartrijke, Zedelgem. Rozenweelde is een organisatie in de bijzondere jeugdzorg voor kinderen die een meervoudige beperking hebben of een vorm van autismespectrumstoornissen. De Tovertafel die wij hun schonken is een projectieapparaat dat op gelijk welk oppervlak, dus ook bvb. een rolstoeltafel, figuren kan projecteren. Meestal zijn het spelletjes met dieren, vormen of kleuren die de kinderen gezamenlijk kunnen spelen. Ook is er een sensor die de bewegingen detecteert en zo reageert op de kinderen. Dit zorgt voor samenspel, interactie, sociale stimulatie en activatie, wat de kinderen goed kunnen gebruiken. Rozenweelde is ons zeer dankbaar aangezien de Tovertafel ook kan ingezet worden op momenten wanneer er minder begeleiders aanwezig zijn. Het project kostte ongeveer €8000 dat we dus met behulp van andere serviceclubs hebben kunnen sponsoren. Nogmaals dank aan hen voor de samenwerking. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *