Denderleo’s in lockdown

Denderleo’s in lockdown

Zo goed als we klaar stonden voor een nieuw en succesvol werkjaar, zo goed heeft Miss C. daar nog maar eens een stokje voorgestoken. Nog nooit eerder werden we als club zo uitgedaagd om ons steentje bij te dragen. Maar zoals iedereen weet laten de dames van de Denderleo’s zich niet zomaar de mond snoeren.

Via online vergaderingen en workshops slaagden we erin meerdere sociale doelen te steunen. We zorgden voor kerstpakjes voor de kindjes van zorgboerderij ‘t FramboZENhof, samen met vilten kerstballen in de vorm van boerderijdieren die de Leo’s maakten tijdens een online workshop. Samen met de schenking van het paard “LEO”, waar we als club al even voor spaarden, zorgden we voor alle ingrediënten voor een prachtig kerstfeest en eindejaar! Zij kunnen dankzij onze bijdragen dit jaar starten met de opleiding voor hippotherapie.

Hoewel het FramboZENhof zeker en vast het mooiste cadeau kreeg dat ze zich konden wensen, slaagden we er in daarnaast ook nog de kindjes van BiJeVa en de kindjes van een vluchtelingengezin uit Syrië te verblijden met kerstgeschenken.

Dat is zeker nog niet alles, als vrouwenclub konden we de opkomende problematiek rond menstruatiearmoede niet aan ons laten voorbij gaan. We maakten budget vrij om meer dan 200 pakken maandverband te schenken aan Bruzelle vzw in Brussel. Een organisatie die op hun beurt de maandverbanden verdeelt onder diegenen die er nood aan hebben.

Voorlopig werken we even achter de schermen maar niet getreurd… Ons verhaal is nog lang niet uitgeschreven, we’ll keep you posted 😉